Stadsvandring i Gamla Stan

Nu i sommar finns det gott om möjligheter för dig att boka in en stadsvandring i Gamla stan. Det finns faktiskt flera olika vandringar för dig att välja mellan och vi kommer här beskriva de olika varianterna lite närmre. Du kan enkelt boka din biljett via internet långt innan.

Vandringar med olika teman

Som vi nämnde ovan finns stadsvandringarna i Gamla Stan i flera olika varianter och med olika teman. Du kan till exempel gå på en vanlig, historisk vandring där du lär dig mer om kungafamiljen och hur Stockholm grundades. Men du kan också gå på en vandring med ett mordtema för en mer spännande upplevelse.

Det finns olika teman som passar personer som gillar kultur, spänning och historia. Det finns till exempel spökvandringar eller med en guide som pratar om andra världskrigets Stockholm. Det finns helt enkelt en vandring tillgänglig för alla typer av människor och det kan vara roligt både för turister och boende i staden.

Vandring för barn

Det finns även en specifik spökvandring för barn, där givetvis föräldrar även är välkomna att delta. Det är dock en lite mer barnanpassad spökvandring så att de små inte behöver bli helt vettskrämda. Spökvandringen för barn är den enda vandringen som finns anpassad för barn bland stadsvandringarna i Gamla Stan.

Självklart får barn följa med även på de andra vandringarna, men det finns olika rekommendationer att följa. Barn under fem år får exempelvis inte delta i en vandring utan en målsman som sällskap. Mer information om detta hittar du när du bokar och köper dina biljetter så inga misstag sker.

Priser och tider

Under sommaren är dessa stadsvandringarna tillgängliga i princip varje dag, även vardagar. Det är en god idé att köpa biljetterna i god tid innan du ska besöka Stockholm då risk för slutförsäljning finns. Det vore ju synd att missa chansen att få en upplevelse som denne när du väl är i stan.

Biljettpriserna är desamma för alla de olika vandringarna och för en vuxen kostar det 140 kronor att delta. Barn betalar endast 60 kronor så det är en bra och lärorik sak att göra tillsammans med barnen. Vandringarna är även handikappanpassade så att alla ska kunna ta del av detta spännande evenemang.

Sammanfattning

Gamla stan har en rik historia och varför inte satsa på en stadsvandring i Gamla Stan när du ändå befinner dig i Stockholm? Detta evenemang är tillgängligt hela sommaren och med flera olika utgångspunkter. Dessutom är både barn och vuxna välkomna att lära sig tillsammans. Vi rekommenderar varmt denna upplevelsen!