stockholm
Stockholm

Tillbringa din semester i Sveriges huvudstad Stockholm

När det vankas semestertider är det många som börjar planera att resa land och rike runt för att hitta sina juveler. Många tar också tillfället i akt och besöker Stockholm då man oftast inte har chansen till att göra detta. Men vad finns det egentligen att göra i Stockholm och när på året ska man åka dit? Som tur är så är Stockholm en huvudstad värd namnet och kan erbjuda sina besökare olika aktiviteter året om och man kan vara försäkrad om att man kommer ha en trevlig vistelse oavsett väder.

I denna artikeln så kommer vi ta upp de olika aktiviteter man kan göra, beroende på vad man gillar att göra. Alltså så kommer vissa tips vara perfekt för dig medan vissa av dem kommer man snabbt himla med ögonen åt.

För den oplanerade

Om du är en person som gillar att ta dagen som den kommer så finns det en stor chans att du inte kommer sitta still länge under din vistelse i Stockholm. Här finns det mängder med vandringsstråk i fina miljöer och kungsträdgården är en park som man nästan måste besöka. Att bara strosa runt på gatorna i innerstaden och besöka ”Plattan”, eller Sergels Torg som det fint heter, är också något man kan göra för att uppleva staden. När du vandrar upp och ner genom staden så kommer du garanterat få en förstahandsblick av pulsen som en storstad genererar och du har stora möjligheter till både shopping och rundturer. Någonting du inte får missa om du vandrar runt är att gå igenom gamla stan och andas in den historiska atmosfären som finns där.

För den kulturelle

Om du är en person som gillar att läsa på om stadens och landets historia så har du verkligen hamnat rätt. I Stockholm så finns det väldigt många historiska och kulturella arv på display som inger en nyfikenhet till varje person som ger det en chans. Du har möjlighet att besöka det kungliga slottet och stadshuset för att få en inblick i de ståtliga byggnaderna som huserar de största publika personerna inom svenskt näringsliv. Du har även ett antal museer att besöka i Stockholms stad som har olika typer av teman, beroende på vad man vill uppleva. Du har det historiska museet där du kan uppleva den svenska historien, men också fotografiska och moderna museet för en annan typ av kulturell historia. Om du vill uppleva den svenska storhetstiden under Gustav Vasa så har du även chans att gå på dennes museum och ta reda på allt om hur Sverige såg ut och var.

Se till att planera din vistelse

Om de ovanstående tipsen inte var något som hjälpte dig så kan du räkna med att det finns mängder av andra saker att göra i Stockholm. Du kanske vill se en match på nationalarenan eller pröva lyckan på spel på Casino Cosmopol, men oavsett så måste du se till att planera din vistelse efter vad du vill göra. Om du inte planerar din tid så kommer du märka att du missat att göra saker du velat eller inte sett vissa saker som du verkligen ville se. Så istället för att lämna Stockholm med en besvikelse så ska du ge dig chansen att lämna med ett gott helhetsintryck och att du känner dig nöjd.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *