Stockholm

Upplev vackra Stockholm på ett annorlunda sätt

Sveriges huvudstad Stockholm är en stad där vatten, broar och parker ramar in vackra gamla och nya byggnader och det finns alltid någonting du kan hitta på i denna stad. Stockholm började etableras runt 1187 och det är den femte nordligaste huvudstaden i världen bland självständiga stater. Hit kommer många för att roa sig, shoppa och ta del av stadens storstadspuls eller skärgårdens vackra och lugna briser. Detta är en mycket grön stad trots att det är en huvudstad och staden är som sagt omringad av vatten, vilket också är ganska ovanligt för en huvudstad. Du kan som besökare ta en rundtur runt Djurgården där det finns en härlig promenadsträcka runt vattnet, vilken många söker sig till. Du bör också ta dig till en av de äldsta bevarade byggnaderna i innerstaden – Riddarholmskyrkan. Den är belägen just på Riddarholmen som byggdes i slutet av 1200-talet.

Är du en mer äventyrlig person finns det mycket saker att hitta på i Stockholm. Du kan bland annat uppleva Stockholm från topparna av de vackra byggnadernas tak genom att göra en takvandring. Här får du en guidad tur uppifrån taken genom Riddarholmen och får samtidigt en hel historielektion kring Stockholms historia. Vill du hitta på något riktigt roligt borde du söka dig till Escape Room Stockholm där ni kan vara två stycken eller fler som ska hitta ledtrådar och lösningar för att ta er ut ur ett rum där det endast finns ett sätt att ta sig ut på. Escape Room är någonting som blivit otroligt hyllat av besökare och du får verkligen känna på hur det är att lösa mysterium och samarbeta med personerna som du är inlåst i rummet med. Ni har 60 minuter på er att ta er ut!

Spökvandra genom Stockholms äldsta gator

Spökvandring genom Gamla stan är någonting som är otroligt lockande för många, läskigt för vissa och intressant för andra. Här möts man upp i charmiga Gamla stan tillsammans med andra personer som bokat in sig på en spökvandring just den dagen och får en lite annorlunda guidad tur. Det sägs att Gamla stan är hemsökt efter Stockholms blodbad och man får definitivt slänga ett öga över axeln lite då och då för att se att alla är med. Denna vandringleds av en spökguide som berättar historier om de läskiga delarna av Gamla stan och varar i cirka en och en halv timme. Turen är anpassad för alla och du kan alltså ta med dig barnen. Priset ligger runt 200 kronor per person. Denna spökvandring har blivit otroligt uppmärksammad och prisad och är ett roligt sätt att få lära sig lite historia om Gamla stan.

Svartklubb och paddeltennis

Det låter extra spännande när man hör ordet “svartklubb” och det är just detta som en fantastisk klubb och restaurang på Söder erbjuder – en helt kolsvart miljö där du kan beställa in fantastisk mat och dryck helt utan belysning. Detta ställe heter just Svartklubben och det är endast servitriserna/kyparna som kan se något och det är även de som lotsar dig till bordet där du ska sitta. På Svartklubben kan du förutom god mat och dryck förvänta dig liveunderhållning och sjungande servitörer och du ombeds att avlägsna eventuella ljuskällor såsom mobiltelefoner och klockor och så vidare. En annan aktivitet som blivit mycket populär på senaste tiden är paddeltennis som också går att finna på väldigt många olika platser i Stockholm. Dra på dig träningskläderna och gör det till en rolig grej med dina vänner. Svettas, skratta och spela paddeltennis.

Pridefestivalen, starka kvinnor och vackra vyer

För den som befinner sig i Stockholm i augusti månad är det ett måste att uppleva Pridefestivalen där hela Stockholm sprudlar av kärlek och färgsprakande event. Manifestera att all kärlek är vacker och viktig och ha kul samtidigt som du stöttar en riktigt viktig festival. En annan sak du kan göra är att gå en stadsvandring som går i historiska kvinnors fotspår. Detta är något som alla borde göra då historierna annars oftast handlar om mäns historiska handlingar. Detta är en slags kvinnovandring där det berättas om de starka kvinnorna som fick för lite plats i historieböckerna. Vandringen utgår från Slussen och avslutas på Fjällgatan. I Stockholm borde du också ta dig till Kaknästornet där du kan avnjuta god fika uppe i skybaren på restaurangen eller i caféet som är beläget på 155 meters höjd – en upplevelse som alla bör testa!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *